Royal Opera House - Az álom / Szimfonikus variációk / Margit és Armand

Royal Opera House - Az álom / Szimfonikus variációk / Margit és Armand

The Dream / Symphonic variants / Marguerite and Armand
balett

A ROH keretei között működő Royal Ballet fennállásának 70. évfordulója alkalmából az alapító koreográfus, Frederick Ashton válogatott munkái kerülnek bemutatásra.

Az előadást 2017. június 7-én rögzítik a heyszínen, a Royal Opera House-ban. A Puskin mozi ezt a felvételt hozza el Önöknek.

Koreográfus: Frederick Ashton
Zeneszerző: Felix Mendelssohn / César Franck / Liszt Ferenc
Karmester: Emmanuel Plasson

Balett három felvonásban, két szünettel.

Frederick Ashton, a  Royal Balett alapító koreográfusának műveiből összeállított káprázatos válogatásprogram méltó módon mutatja be a szerző a munkásságát, amelyet kimagasló kreativitás jellemez.

Az Álom Shakespeare csapongó komédiája, a Szentivánéji álom adaptációja, amelyben egy erdei manó szerelmi bájitallal felfegyverzett gonosztevőt alakít. A Szimfonikus variációk volt Ashton II. világháború utáni első koreográfiája, valamint egyike volt azon a daraboknak, amelyeket először mutattak be a a ROH hatalmas főszínpadán, 1946-ban. A hat táncosból álló kar változatos színpadi képekben mutatja be a mozdulatok varázsát César Franck Szimfonikus variációk című zeneművére. A Margit és Armand nem más, mint a Traviatából is jól ismert történet gyönyörű és érzelemgazdag balett-feldolgozása. Ashton köztudottan Margot Fonteyn és Rudolf Nyurejev számára írta ezt a szívbe markoló balettet 1963-ban.

Közreműködik a Royal Opera House zenekara.

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2017. június 11
Forgalmazó: 
Pannonia Entertainment

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!