Royal Opera House - Csipkerózsika

Royal Opera House - Csipkerózsika

The Sleeping Beauty

CSIPKERÓZSIKA (balett)

Az előadást 2017. február 28-án rögzítik a heyszínen, a Royal Opera House-ban. A Puskin mozi ezt a felvételt hozza el Önöknek.

Koreográfus: Marius Petipa
Kiegészítő koreográfiák: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon
Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Karmester: Koen Kessels
Főszereplők: Marianela Nuñez (Auróra hercegnő), Vadim Muntagirov (Florimund herceg)

Vetítési idő: 3 óra 15 perc (két szünettel, 15 perces bevezető)

Lépjen be a hercegnők, tündérek és varázslatok elbűvölő világába, ünnepeljük együtt a Royal Ballet társulatának 70 éve jegyzett darabját!

Csajkovszkij örök érvényű klasszikusa, a Csipkerózsika Royal Ballet-beli produkciója egyesíti magában mindazt a bájt és virtuozitást, nagyszerű zenét és kiemelkedő táncművészeti teljesítményt, ami csak a legnagyobb balettek sajátja. Csajkovszkij művének első koreográfiáját Marius Petipa, a 20. századi balett alapjait lefektető koreográfus mester 1890-ben álmodta színpadra. Petipa ezen munkája őrzi a legvirtuózabb, legnagyobb technikai tudást megkövetelő pas de deux-ket, az ihletett Rózsa Adagiót és az álomszerű Tündér variációt.

2006-ban, a Royal Ballett 75. születésnapjára készült el Monica Mason és Christopher Newton 1946-os, nagy sikerű produkciójának felújítása, amely Petipa eredeti koreográfiai megoldásait Nyikolaj Szergejev cári balettmester feljegyzései alapján hűen követte, de a forgatókönyv és a rendezés már Ninette de Valois, a Royal Ballet megalapítója nevéhez fűződik.

Oliver Messel, a 20. század egyik legnagyobb nevű díszlettervezőjének eredeti díszlet- és jelmezterveit Peter Farmer álmodta újjá és alkalmazta ehhez a produkcióhoz. A tündérmese színes karakterei, a királyi udvar barokk pompájú gazdagságának megidézése, vagy ahogy a herceg bejárja az elburjánzott kastélyt, páratlanul látványossá teszik ezt a Csipkerózsika produkciót.

Közreműködik a Royal Opera House zenekara.

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2017. március 05

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!