Royal Opera House - A Trubadúr

Royal Opera House - A Trubadúr

Il Trovatore

Giuseppe Verdi: A TRUBADÚR (Il Trovatore)

Az előadást 2017. január 31-én rögzítik a heyszínen, a Royal Opera House-ban. A Puskin mozi ezt a felvételt hozza el Önöknek.

Dmitrij Hvorosztovszkij sajnos betegség miatt nem tud részt venni a produkcióban, Vitalij Bilij ukrán bariton fogja énekelni Luna gróf szerepét.

Főszereplők: Vitalij Bilij, Anita Rachvelishvili, Lianna Haroutounian, Gregory Kunde
Karmester: Richard Farnes
Rendező: David Bösch

Vetítési idő: 3 óra 15 perc (egy szünettel, 15 perces bevezetővel)

David Bösch új rendezése Richard Farnes vezénylete alatt, Vitalij Bilij, Anita Rachvelishvili, Lianna Haroutounian és Gregory Kunde főszereplésével mutatkozik be.

Verdi klasszikusa olyan operacsillagok főszereplésével elevenedik meg a színpadon, mint Vitalij Bilij (Luna gróf szerepében), a Scalában és a Metben Carmen szerepével üstökösként feltűnt Anita Rachvelishvili (Azucena szerepében), a Metben Plácido Domingó oldalán debütált és a kritikusok által méltatott Lianna Haroutounian (Leonora szerepében) és közel negyven éve az operavilág élvonalában éneklő Gregory Kunde (Manrico szerepében).

Verdi vérbeli olasz romantikus operája a forrongó 1850-es években született, története a 15. századi Spanyolország véres háborúkkal és babonás félelmekkel teli díszletei közt játszódik.

David Bösch új produkciója a 2015/16-os évadban debütált a Royal Opera House-ban, sajátos atmoszférát teremtő, költői rendezése a szenvedélyes történetet a háború közegébe helyezi. A rendező a hóvihartól a felcsapó lángokig változatos díszletekkel és hangulatokkal reflektál a fordulatokban gazdag történetre, amelyben katonák és cigányok csapnak össze, két férfi halálos küzdelmet folytat ugyanazon nő szerelméért, és egy anya felfedi szörnyű titkát.

Verdi ebben a művében is jellegzetes, mélyenszántó dallamokkal ábrázolja a lélek rezdüléseit, a szenvedélyes szerelmi duettek, tüzes és szívszaggató áriák és felkavaró kórusok hűen tükrözik a drámai történet során felcsapó érzelmeket.

Teljes szereposztás:

Leonora: Lianna Haroutounian
Manrico: Gregory Kunde
Ferrando: Alexander Tsymbalyuk
Azucena: Anita Rachvelishvili
Luna gróf: Vitalij Bilij
Ines: Francesca Chiejina
Ruiz: Samuel Sakker

Közreműködik a Royal Opera House zenekara és kórusa.
A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2017. február 05

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!