Shakespeare: Antonius és Kleopátra

Shakespeare’s Globe: Antonius és Kleopátra

Anthony & Cleopatra
(
2015
)
179p
Magyar felirattal
/ 2d

A londoni Shakespeare's Globe Színház előadása felvételről, 179 perc, 2015
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük

A klasszikus történetben Kleopátra, a csábító és meghökkentően ambiciózus egyiptomi királynő megbabonázta a nagyszerű Marcus Antoniust, a katonát, hadjáratvezetőt, jelenleg a Római birodalom három vezetőjének egyikét. Amikor Antonius a társvezetőkkel vitázik, és mindent kockára tesz Kleopátrával való kapcsolatáért, múló fellángolásával a kettészakadás veszélyének teszi ki a birodalmat.
A római tragédiák sorában a harmadik, az Antonius és Kleopátra a Julius Caesarhoz képest jóval később játszódik időben. Shakespeare művében az erény és a bűn, a mindent elsöprő szerelem és a reálpolitika ötvöződik. Lélegzetelállítóan szép, elegáns sorokból szőtt „tragédiaköltészet” ez. A Globe 2015-es évadának darabja tömören fogalmazza meg a problémákat, mindvégig fondorlatosan átszőve komikus elemekkel. Az Olivier-díjas Eve Best (akit tavalyelőtt a Sok hűhó semmiért Beatricéjeként láthatott a magyar közönség) „feljazza a közönséget” és (Guardian) „elragadóan humoros” (Evening Standard)
A darabot Mészöly Dezső műfordítása alapján készített magyar felirattal vetítjük.

Rendező: Jonathan Munby
Szereplők: Ignatius Anthony, Peter Bankolé, Eve Best, Jonathan Bonnici, Phillip Correia, Jolyon Coy, Phil Daniels, Paul Hamilton, James Hayes, Rosie Hilal, Sean Jackson, Daniel Rabin, Sirine Saba, Obioma Ugoala, Clive Wood

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare's Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén.

JEGYINFORMÁCIÓK

Belépő a színházi közvetítésre egységesen 2300 Ft
Jegyek kaphatók a Puskin Mozi jegypénztárában és honlapján
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a színházi közvetítésekre előzetes jegyfoglalás nem lehetséges. Megértésüket köszönjük.

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2018. május 29
Forgalmazó: 
Pannónia Szórakoztató Kft.
Színes: 
Színes
Felirat nyelvek: 
magyar
Szinkron nyelvek: 
angol

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!