Royal Opera House

2017.09.24. Mozart: Varázsfuvola (Opera)
A Royal Opera évadnyitó műve Mozart utolérhetetlen daljátéka. A Covent Gardenből először közvetített mű az Éjkirálynő birodalmába vezeti a nézőket, a parádés szereposztást a Papagenót alakító Roderick Williams neve fémjelzi.

2017.10.08. Puccini: Bohémelet (opera)
Puccini szívbemarkoló tragédiája, a Bohémélet, melynek rendezője Richard Jones, az est karmestere pedig Antonio Pappano. A 19. század közepén játszódó rendezésben olyan kitűnő énekesek tolmácsolásában elevenedik meg a korabeli párizsi kulturális élet, mint Nicole Car, Michael Fabiano vagy Mariusz Kwiecień.

2017.11.05. Christopher Wheeldon: Alice Csodaországban (balett)
A 2017/18-as Royal Opera House évad közvetítései között a Royal Ballet hat produkciója is műsorra kerül, elsőként az Egyesület Királyságban kasszasikerré vált Alice Csodaországban, Christopher Wheeldon koreográfiájában. Lewis Carroll népszerű történetének balettváltozata valóságos orgia a szemnek: vetített alakokkal, dzsig tánccal és pazar jelmezekkel.

2017.12.25. Csajkovszkij: Diótörő (balett)
A karácsonyi családi kedvencet, A diótörőt  2016 decemberében világszerte 130 000 mozilátogató tekintette meg. Idén újra elbűvölik majd a nézőket a hópelyhek, az édességek birodalma és a bravúros tánctudás.

2018.01.21. Verdi: Rigoletto (opera)
Verdi Rigolettója David McVicar rendezésében tér vissza a ROH színpadára, az új felfogásban színre vitt darab a mantovai udvar kegyetlenségét és romlottságát hangsúlyozza.

2018.02.11. Puccini: Tosca (opera)
A pusztító erejű szívfájdalom színpadi ábrázolása Jonathan Kent Tosca-rendezésével fokozódik, mely az 1800-as évek Rómájának veszedelmes zavargásaiból meríti cselekményét. Dan Ettinger karmesteri pálcája alatt olyan operacsillagok szólalnak meg, mint Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja vagy Gerald Finley.

2018.03.04. Christopher Wheeldon: Téli rege (balett)
Shakespeare családi tragédiája, a Téli rege ihlette Christopher Wheeldon Olivier-díjas koreográfiáját, melyet Joby Talbot érzelemdús zenéje tesz teljessé.

2018.03.25. Bizet: Carmen
Frankfurti zajos sikere után a ROH színpadján látható újra Barrie Kosky Carmenje, a litván mezzoszoprán sztárral, Anna Goryachovával a címszerepben. Ez a rendezés hű Bizet eredeti operaváltozatához, feleleveníti a vígopera, a revü és a bohózat hagyományait, melyek a zeneszerzőt komponálásra ihlették.

2018.04.08. Bernstein Centenarlum: A Nyugtalanság Kora (balett)
Az új ROH évad egy különlegességet is tartogat a balettrajongók számára: Leonard Bernstein születésének 100. évfordulójára egy balett-triptichonnal (három balettelőadásból álló esttel) emlékeznek. A Royal Ballet két vezető társkoreográfusának, Wayne McGregornak és Christopher Wheeldonnak új darabjait Liam Scarlett Bernstein 2. szimfóniájára, A nyugtalanság korára koreografált műve egészíti ki.

2018.04.28. Verdi: Macbeth (opera)
Az évad záró mozis operaközvetítése Verdi Macbethje. Az érzéki drámát Antonio Pappano vezényli, és a Covent Gardenben először Anna Nyetrebko alakítja a ravasz és manipuláló Lady Macbethet, partnere a darabban Željko Lučić.

2018.05.13. Kenneth Macmillan: Manon (balett)
Ezt követi a szív húrjait tovább pengetve a Royal Ballet legendás Manonja Kenneth MacMillan koreográfiájával, egy fiatal lány története, aki busásan megfizet azért, mert a vagyont választja az igaz szerelem helyett. Jules Massenet vadromantikus zenéje garantálja, hogy szem nem marad szárazon.

2018.06.17. Csajkovszkij: Hattyúk Tava (balett)
Az évad utolsó darabja A hattyúk tava rég várt új koreográfiája, Csajkovszkij örökzöld zenéjével. Marius Petipa és Lev Ivanov eredeti koreográfiájának szellemiségét szem előtt tartva Liam Scarlett és Frederick Ashton egy olyan merész, modern értelmezést vitt színpadra, amely minden bizonnyal emelkedett hangulatba hozza a világ talán leghíresebb balettjének közönségét.