Shakespeare's Globe

A londoni Shakespeare's Globe színház előadásai felvételről, angol nyelven, magyar felirattal a Puskin moziban.

2018. április 24. Vízkereszt, vagy amit akartok

A felejthetetlen színészekkel életre keltett Vízkereresztben – mely egy keserédes komédia a veszteségekről és a viszonzatlan vagy éppen érdemtelen szerelemről – Shakespeare legjelentősebb dalai is elhangzanak.

2018. május 15. A windsori víg nők

A windsori víg nőket gyakran emlegetik, mint a modern helyzetkomikumokra építő vígjátékok előfutára, többek közt nagy hatással volt a Waczak Szállóra.

2018. május 29. Antonius és Kleopátra

A klasszikus történetben Kleopátra, a csábító és meghökkentően ambiciózus egyiptomi királynő megbabonázta a nagyszerű Marcus Antoniust, a katonát, hadjáratvezetőt, jelenleg a Római birodalom három vezetőjének egyikét.

2018. június 12. Tévedések vígjátéka

Végy egy egymásról mit sem tudó ikerpárt (mindkettejüket hívják Antipholusnak), és egy pár egymásról mit sem tudó szolga ikerpárt (mindkettejüket hívják Dromiónak), vesd bele őket egy városba, mely boszorkányságairól híresült el, s így minden hozzávalód megvan már a színpadi káoszhoz.

2018. június 27. Szentivánéji álom

Hermia szereti Lysandert és Helena szereti Demetriust, de Demetriusnak Helenát kellene elvennie...

2018. július 10. A vihar

Prospero, Milánó hercege, akit saját trónbitorló testbére száműzött, egy elvarázsolt szigetet birtokol. Vigasza a lánya Miranda, szolgái, Ariel, a szellem és Caliban, a trozszülött rabszolga.

2018. július 24. A makrancos hölgy

Shakespeare legtöbb botrányt kavart komédiája, A makrancos hölgy az első olyan darab a színháztörténetben, amely bolondos kettős jeleneteket és jó néhány füle-farkatlan dialógust tartalmaz, melyekkel a szereplők meg akarják téveszteni egymást, vagy túl akarnak járni egymás eszén.

2018. augusztus 14. Rómeó és Júlia

A két rivalizáló család közt kialakult heves utcai verekedés előzi meg Rómeó és Júlia első találkozását.

2018. szeptember 4. Minden jó ha jó a vége

Helena szerelmes a lekezelő Bertramba. Amikor meggyógyítja a francia királyt, jutalmul azt kéri, hadd lehessen Bertram felesége.

 

JEGYINFORMÁCIÓK

Belépő a színházi közvetítésre egységesen 2300 Ft
Jegyek kaphatók a Puskin Mozi jegypénztárában és honlapján
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a színházi közvetítésekre előzetes jegyfoglalás nem lehetséges. Megértésüket köszönjük.