2013-01-14
Varázsceruza rajzpályázat- Ünnepélyes díjátadó és gyermekrajz-kiállítás a Puskin moziban

Lezárult a Puskin mozi Varázsceruza rajzpályázata. A pályázatnak a két korcsoportban (óvódás és kisiskolás) 3-3, összesen hat díjazottja, illetve hét különdíjasa lett. A rajzok elbírálásában, és a különdíjasok kiválasztásában Bartos Erika, meseíró, a népszerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője segített.
A Puskin moziban 2010 óta folyamatosan működő gyermek-programsorozat, a Puskin Kuckó 2013-ban kiemelt figyelmet szentel a lengyel gyermek és ifjúsági filmeknek. A 2013-as Lengyel Év első eseménye a Varázsceruza című rajzfilm ihlette pályázat, amelyre több száz rajz érkezett a moziba az egész országból. A gyerekek feladata az volt, hogy megmutassák, mit rajzolnának először, ha egy napra megkapnák a rajzfilmben szereplő Varázsceruzát, amelynek segítségével a rajzok valósággá válnak. Az 1967-77 között, a lengyel Se-Ma-For stúdióban készült rajzfilmsorozat ma is rendkívül népszerű a legkisebbek körében.
A díjakat január 20-án 10.00 órakor a Budapesti Lengyel Intézet igazgatója, Katarzyna Sitko, a különdíjakat pedig Bartos Erika adja át a gyerekeknek. A gyermekrajzokból készült kiállítás megtekinthető a Puskin mozi galériáján február 24-ig. A kiállítás után pedig a rajzokat folyamatosan töltjük a Puskin Kuckó oldalára

A díjazottak névsora:
kategória (óvodás korosztály):
- Fülöp Dorka 5 éves (Budapest)
- Mádi-Nagy Júlia 3,5 év (Budapest)
- Madarász Boglárka 5 éves (Berettyóújfalu)

kategória (kisiskolás korosztály):
- Izsó Lili Petra 9 éves (Budapest)
- Blizik Ádám 6,5 éves (Debrecen)
- Baranyai Emese, 8 éves (Budapest)

Küldöndíjat nyertek:
Losonczi Anna Boglárka, 5 éves, Budapest
Pataki Bianka, 6 éves, Budapest
Margitics Vanda, 5 éves, Budapest
Csepregi Gergő, 7,5 éves, Debrecen
Török Csenge, 7 éves, Berettyóújfalu
Barcsa Dóra, 8 éves, Berettyóújfalu
Varga Rajmund, 8 éves, Berettyóújfalu