Izraeli - Dancing Arabs
20. Izraeli Filmhét - Izraeli Filmhét - Dancing Arabs

Megosztom

Bővebben a filmről

Rendező: Eran Riklis
Szereplők: Tawfeek Barhom (Eyad), Yael Abeccassis(Edna), Michael Moshonov (Yonatan), Ali Suliman (Salah),Danielle Kitzis (Naomi), Marlene Bajali (Aisha nagymama), Laëtitia Eïdo (Fahima), Razi Gabareen (Eyad fiatal korában), Norman Issa (Jamal igazgató úr)
Bemutató éve: 2014
Időtartam: 105 perc

A Közel-Keleten élni identitás kérdése. Hosszú története van e régiónak, amely összefonódott a birtoklásáért folyó küzdelemmel, spirituális és vallási kötelékekkel, félelemmel, terrorral, valamint a kegyelem, a remény és a megosztó gyűlölet pillanataival.
A „Dancing Arabs” főszereplője Eyad, egy izraeli palesztin fiú, aki Tira városából Jeruzsálembe, egy neves zsidó bentlakásos iskolába megy. Új iskolájában a nyelv, a kultúra és az identitás kérdéseivel kell megküzdenie, valamint életben kell maradnia és meg kell találnia a helyét egy háború sújtotta vidéken. Eyad idegennek és elidegenítettnek érzi magát. Ráeszmél, hogy személyes áldozatokat kell hoznia ahhoz, hogy eloszlassa az emberek aggodalmait, hogy elfogadják, hogy szerethessen, valamint ami mindennél fontosabb, hogy tartozhasson valahová.
A film Riklis és Kashua műveitől megszokott módon hozzáértéssel és érzékenységgel közelíti meg az izraeli zsidók és arabok közötti összetett kapcsolatokat, a régió történéseinek hatását, illetve egy fiatalember törekvéseit arra, hogy áttörjön az élet által elé állított akadályokon. Az alkotók mindezt finom humorral és iróniával tálalják, és úgy vezetik végig a nézőt e megrendítő történeten, hogy közben komoly tanulságokkal is szolgálnak a való életből.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:

2014 – IZRAELI FILMAKADÉMIA – 4 JELÖLÉS
2015 – BOULDER NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL – 1 DÍJ


A filmet héber nyelven, magyar felirattal vetítjük.

A 20. Izraeli Filmhét teljes programja>>>

Bemutatás időpontja