Csupamozi gyereknap - Archívplakát lapozás Plakátfiúval
60 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Csupamozi gyereknap a Puskinban - 2022. május 29., 16:30

Amikor még a mai gyerekek szülei is gyerekek voltak, másfajta plakátokon hirdették a mozik a premiereket. Más idők jártak, a reklámosok másféleképpen igyekeztek megszólítani a kicsi és nagyobb nézőket. Magyarország tán legszenvedélyesebb moziplakát gyűjtője megfogja bőröndjét, telepakolja izgalmas és értékes régi mesefilmes és ifjúsági plakátokkal – és elhozza nekünk egy informatív és interaktív nézegetés erejéig a Csupamoziba.

Plakátkalauzok: Badits Marcell (Plakátfiú) és Kovács Gellért Filmszerész

„Mindig is szerettem a plakátokat, de egy-két darabon kívül nem tartottam sokat otthon. Aztán elkezdtem rájuk önálló művészeti alkotásként, autonóm grafikai munkaként tekinteni.”

„Elkezdtem gyűjteni a rendszerváltás előtti plakátokat, mostanra már magyar és külföldi filmek plakátjai is szerepelnek a gyűjteményben. Kifejezetten azokat kerestem, amelyeken grafikusi munka látható, vagyis nem fotómontázs vagy kollázs alkotja a plakátot. Az soha nem érdekelt, hogy milyen filmről szól, vagy melyik grafikus csinálta, úgy voltam vele és úgy vagyok a mai napig is, hogy a saját szemem szerint vásárolok, ha valami tetszik, akkor megveszem, és mindegy, hogy Máté András vagy Helényi Tibor, esetleg Herpai Zoltán művéről van szó. A lényeg, hogy olyanokat veszek meg, amilyeneket akár otthon is kiraknék.”

A világnak még csak most esett le az álla a magyar plakátoktól (hvg.hu - 2016. április. 06.)

A program 1000 Ft-os karszalaggal látogatható, mely a Puskin mozi pénztárában megvásárolható!

A Csupamozi gyereknap teljes programja ITT található.

Bemutatás időpontja