Izraeli Filmhét 2014 - Zéró motiváció
Izraeli Filmhét 2014 - Zéró motiváció
Zero Motivation
dráma
(2014)
Rendező
Talya Lavie
Színészek
Dana Ivgy (Zohar) Nelly Tagar (Daffi) Shani Klein (Rama) Heli Twito (Livnat) Meytal Gal (Liat)

Megosztom

Bővebben a filmről

Zohár és Daffi barátnők. Együtt katonáskodnak egy tüzérségi támaszpont irodájában Izrael déli részén. Azonos emeletes ágy két szintjén alszanak. Minthogy egyikük sem jön ki az ott szolgáló többi katonalánnyal, sokat vannak együtt. Megosztják gondolataikat és titkaikat, például azt, hogy imádják a videojátékokat. Daffinak egyébként elege van az isten háta mögötti sivatagi támaszpontból és minden áron át akar kerülni Tel-Avivba, a nagyvárosba. Zohárt a környezet cseppet sem zavarja; leghőbb vágya, hogy elveszítse a szüzességét. Viszont kétségbe ejti, hogy esetleg barátnője nélkül marad e távoli bázison és elhatározza: akcióba lép, hogy megakadályozza Daffi áthelyeztetését. Van azonban, aki csöppest sem bánná, ha szétválaszthatná a két barátnőt: Ráma, a feladatát vér komolyan vevő felettesük. Ráma attól tart ugyanis, hogy a két, a szabályok betartására fittyet hányó beosztottjának barátsága veszélyeztetheti előléptetését.

A Zéró motiváció a katonalányok életének bemutatásával keserédes bepillantást nyújt az izraeli hadsereg világába, realisztikus, szürreális, humoros vagy éppen komoly hangvételű jelenetekben mutatja be a katonai gépezet működését.

Lehet, hogy egy katonai hivatal a világ legunalmasabb, legérdektelenebb helyszíne, de egy biztos: ha egy darabban az első felvonásban tűzőgépet látsz, az a harmadikban biztosan elsül.

Forgatókönyv
Talya Lavie
Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
izraeli
Felirat nyelvek