Izraeli - Sivatagi almák
Izraeli Filmhét - Sivatagi almák

Megosztom

Bővebben a filmről

Rendezte: Arik Lubetzky, Matti Harari
Szereplők: Moran Rosenblatt, Shlomi Koriat, Remonde Amsellem, Elisha Banai, Irit Kaplan
Gyártás éve: 2014
Játékidő: 96 perc

A díjnyertes izraeli színdarab filmadaptációjának főszereplője ultraortodox zsidó szülők lánya, aki útnak indul a szekuláris világ felé. A történet olyan témákat is boncolgat, mint a szerelem és a megbékélés.

A Moran Rosenblatt lenyűgöző alakítása által megformált Rebecca Abravanel egy egyke, akit a széltől is óvnak mélyen vallásos szefárd szülei. Megelégeli otthona és közössége korlátozó hagyományait, és tabukat döntöget titokban. Táncórákra jár, ahol megismerkedik Dooby-val, a szekuláris kibuclakóval, akit élete első filmszerepében Elisha Banai izraeli énekes és gitáros alakít. Rebecca egyre rebellisebb viselkedését látva apja (Shlomi Koriat) gyanakvása majd dühe által ösztönözve elrendezett házasságba akarja kényszeríteni a lányt egy idősebb, többgyerekes özvegy emberhez. Bár Rebecca édesanyja (Reymond Amsalem) és nagynénje (Irit Kaplan) felháborítónak találja ezt, egyikük se mer szembeszállni a családfő tekintélyével. Miután Rebecca elszökik otthonról, a családi viszály egy őszinte pillanatban csúcsosodik ki, amikor is a családtagoknak szembesülniük kell egymás nézeteivel és a sajátjaikkal is.

Ezt a hagyomány és a modern élet összeütközését bemutató időtlen, megrendítő történet háromszor is jelölték az Izraeli Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjára.

Vetítés időpontja:
2015. december 3. 20:30 - Metropolis terem
2015. december 8. 18:30 - Metropolis terem

Az Izraeli Filmhét teljes programja>>>