Leopardi
Leopardi
IL GIOVANE FAVOLOSO
(2014)
Rendező
Mario Martone
Színészek
Elio Germano, Isabella Ragonese, Michele Riondino, Edo Natoli, Massimo Popolizio, Anna Mouglalis, Valerio Binasco, Paolo Graziosi, Sandro Lombardi, Iaia Forte, Federica De Cola, Giovanni Ludeno, Giorgia Salari, Raffaella Giordano, Gloria Ghergo

Megosztom

Bővebben a filmről

Giacomo Leopardi egy csodagyerek, aki apja szigorú felügyelete alatt nő fel, egy olyan házban, ami valójában egy könyvtár. Gondolatai szárnyalnak, de otthona egy börtön: mindenfélét olvas, azonban a való világ odakint található.

Európában sok minden változik, forradalmak törnek ki és Giacomo kétségbeesetten keresi a kapcsolatot a külvilággal. 24 évesen, amikor végre elhagyja szülővárosát, Recanatit, az olasz társadalmi elit tárt kapukkal várja, de lázadó hősünk nem tud alkalmazkodni. Firenzében szerelmi háromszögbe belebonyolódik bohém nápolyi barátjával, Antonio Ranierivel és a gyönyörű Fannyval. Végül Ranierivel Nápolyba költözik, ahol elmerül a plebejusi város élettel teli színházi világába. A kolerajárvány ideján Giacomót és Ranierit hosszú utazásuk utolsó szakaszában már egy hatalmas villában találjuk, a Vezúv lábánál.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
olasz
Felirat nyelvek