Royal Opera House - Wheeldon - Alice Csodaországban
Royal Opera House - Wheeldon - Alice Csodaországban
170 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

2014. december 24. 11:30
Alice Csodaországban
Christopher Wheeldon
Háromfelvonásos balett

Az előadást felvételről, HD minőségben vetítjük!
Műsoridő: kb. 2 óra 50 perc (beleértve két szünetet)

Kövessük Alíz útját a nyúlodún át Csodaország varázslatos vidékére! Christopher Wheeldon lélegzetelállító koreográfiája egyben komoly színészi munkát is követel a balettművészektől.

A Lewis Carroll-művet ismerő néző meg fog döbbenni, hogy Wheeldon milyen páratlan egyszerűséggel, a jellemek lényegét megragadóan tudta tánc segítségével bemutatni a sokszínű, groteszk karaktereket. Az egyes alakokat karikatúraszerű mozgással jellemzi: az izgága Nyalka Nyulat, az őrült, teát szürcsölő Kalapost és a tekergőző Bölcselőt, a hernyót. A főszerepeket – Alíz és a Kör Bubi szerepét – két gyakorlott vezető táncos, könnyed, begyakorlott mozdulatokkal jeleníti meg. A szintén főbb szerepnek mondható Szív Királynője kacagtató tánca szintén briliáns művészt dicsér.

Az Alíz Csodaországban egy rendkívül szellemesen kitalált és megvalósított show, fülbemászó zenével, egyedi és szellemes díszletekkel, színházi effektekben gazdagon tálalva. Biztos, hogy kicsi és nagy, a történetet ismerő és a vele most először találkozó egyaránt megtalálja benne azt az értéket, amelyért ez az előadás feledhetetlen lesz a számára.

 

Főbb szerepekben: a Royal Ballet művészei.
Alice: Sarah Lamb
Kör Bubi: Federico Bonelli

Közreműködik a Royal Opera House Zenekara.

Zeneszerző: Joby Talbot
Vezényel: David Briskin
Koreográfus: Christopher Wheeldon
Díszlet- és jelmeztervező: Bob Crowley