Shakespeare: Minden jó ha jó a vége
Shakespeare's Globe: Minden jó ha jó a vége
All's well that ends well
(2013)
138 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

A londoni Shakespeare's Globe Színház előadása felvételről, 138 perc, 2013
Az előadást angol nyelven, magyar felirattal vetítjük

Helena szerelmes a lekezelő Bertramba. Amikor meggyógyítja a francia királyt, jutalmul azt kéri, hadd lehessen Bertram felesége. Újdonsült férje azonban a nász elől inkább a csatákba menekül, és a frigynek két, szerinte teljesíthetetlen feltételt szab.
A romantikus vígjátéki fordulatokban bővelkedő mű Shakespeare nyelvi leleményeinek leggazdagabb tárháza. Ki bolond, ki szentimentalista, ki bölcselő a darabban. A roppant fordulatos cselekményszálakat egy céltudatos hősnő tartja kézben, bárdolatlan férje megleckéztetésére.

Rendező: John Dove
Szereplők: Ellie Piercey, Janie Dee, Colin Hurley, Michael Bertenshaw, Sam Cox, Naomi Cranston, John Cummins, Ben Deery, Mary Doherty, Will Featherstone, Peter Hamilton Dyer, Sophie Duval
Díszlet- és jelmeztervező: Michael Taylor
Zeneszerző: William Lyons

A GLOBE SZÍNHÁZRÓL

A Shakespeare's Globe színház az egykori londoni Globe-nak hű mása, melyet az eredeti közelében építettek fel 1997-ben azzal a céllal, hogy Shakespeare örökzöld művei újra autentikus környezetben jelenhessenek meg. A Globe színpadjának különlegessége, hogy a színpadot mintegy körülöleli a nézőtér, és az előadásba nem ritkán bevonják a közönséget is. Az élőben rögzített előadások a maguk teljességében kerülnek a mozivászonra, kiváló kép- és hangminőséggel és műfordítás alapján készített magyar felirattal. A kitűnő operatőri munkának köszönhetően a nézők úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének a Globe nézőterén.

JEGYINFORMÁCIÓK

Belépő a színházi közvetítésre egységesen 2300 Ft
Jegyek kaphatók a Puskin Mozi jegypénztárában és honlapján
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a színházi közvetítésekre előzetes jegyfoglalás nem lehetséges. Megértésüket köszönjük.

Bemutatás időpontja
Színes