Taiwan Dox 2022 - Bálna - sziget
The Whale Island
(2020)
Rendező
HUANG Chia-chun

Megosztom

Bővebben a filmről

Bár Tajvant tenger veszi körül, az emberek mégis félnek tőle. A politika, a történelem és a vallási hiedelmek mind afelé hatnak, hogy az emberek hátat fordítsanak a tengernek. A film két főszereplője, LIAO Hong-ji, a tengert fókuszba állító irodalmi művek szerzője, és Ray CHIN, a víz alatti fotós most arra vállalkozik, hogy megmutassa a nézőknek a tengert – ahogyan ők látják. Céljuk az, hogy a néző megértse a nagy kékséget, és újragondolja a tajvaniak és a tenger közötti kapcsolatot.

Although Taiwan is an island surrounded by the sea, its people fear the sea since the politics, the history and the religious beliefs make people turn their back to the sea. Two leading characters, LIAO Hong-ji, a writer of marine literature and Ray CHIN, the underwater photographer, take the audience into the sea. They prompt the audience to understand the sea and to rethink about the connection between Taiwanese and the sea.

HUANG Chia-chun - rendező

Tajpejben, Tajvanon született. HUANG több mint 10 éve dolgozik televíziós és filmrendezőként. Melegséget sugárzó munkái az emberek és a társadalom közötti kapcsolatra összpontosítanak.

HUANG Chia-chun - director

Born in Taipei, Taiwan. HUANG has been working as a TV and film director for over 10 years. He focuses on the relation between people and society and shows the warmth through his works.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
taiwan
Felirat nyelvek