Zakatoló Zenemozi - jazzkoncert gyerekfilmekre
Zakatoló Zenemozi - jazzkoncert gyerekfilmekre

Megosztom

Bővebben a filmről

2013. Január 27. 10.30

Helyszín: Puskin Mozi - 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.

Jegyek a mozik pénztáraiban és az internetes oldalainkon kaphatók!

A Budapest Film új kezdeményezése, a Zakatoló Zenemozi egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon.

A mozi varázslatos hellyé alakul, mikor elsötétül a terem és a gyerekek is érzik, hogy itt valami izgalmas, valami új dolog történik : beindul a mozigép, megelevenedik a vászon, peregni kezd a mesefilm és megszólal a zenekar.

A Budapest Film Nagy Krisztián Tódort kérte fel a Zakatoló Zenemozi zenéjének megkomponálására. A zenész 2005-ben alapította a Syntax Cinema Orchestrát, Magyarország első, mai napig egyetlen mozizenekarát. A némafilmeket is gyakran kísérő együttes tagjai mind jazz- és klasszikus zenészek. A műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira épülve egy nagy részben megkomponált, kis részben pedig improvizált koncert készült. A zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik majd, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak, beszélgethetnek a zenészekkel.

A közel háromnegyed órás műsorban öt mesefilmet, többek között a Leó és Fred, a Kockásfülű nyúl, a Kétbalkezesek és a Magyar népmesék egy-egy epizódját és két diafilmet vetítenek élőzenei kísérettel.. A műsorra főleg a 3 és 10 év közötti gyerekeket várjuk, és persze bárkit, aki részese szeretne lenni ennek a nem mindennapi mozi-, koncert- és mesélménynek.

A Zakatoló Zenemozi zenészei:

Nagy Krisztián Tódor – orgona, melodika, hang
Sütő Márton – gitár
Kiss Árpád – trombita
Vereb Szabolcs – szaxofon
Palatinszky Márton – basszusklarinét
Nagy Péter – nagybőgő
Badics Márk – dob

Bővebben:

http://www.facebook.com/ZakatoloZenemozi

www.puskinmozi.hu