2012-03-06
Bonbon matiné a Puskin moziban

A mesék és a hangszerek világával ismerkedünk, kitűnő művészek muzsikálnak, Lukácsházi Győző pedig segít tájékozódni a klasszikus zene világának rejtelmeiben. És el ne felejtsük említeni, az előadások végén minden gyerek Kinder Csoki ajándékkal távozhat!

A Bonbon matiné ötlete évtizedekkel ezelőtt született, a megvalósításra 1998-ban került sor a budapesti IBS-Színpadon, ahol azóta több, mint 500 előadást láthatott a közönség. A legjobb énekesek, szóló hangszeresek, kamaraegyüttesek, zenekarok és táncművészek léptek fel ezeken az előadásokon, ahol a gyerekek tízezrei tapsolhattak nekik. Ma már sok helyszín várja a legkisebbeket és szüleiket főváros- és országszerte, Gödöllőtől Nagykanizsáig.

Mi is a célja a Bonbon Matinéknak?
Nos, hogy elsajátítsuk a színházba- és koncertterembe járás legelemibb szabályait. Játsszunk és tanuljunk, miközben kitűnő előadók segítenek bennünket abban, hogy bejussunk a hangszerek- és a zene csodálatos birodalmába, megismerjük a legnagyobb zeneszerzőket, leghíresebb műveiket! A tubáról kiderülhet, hogy nem nagytrombita, a bőgőről az, hogy inkább kacagni tud, mint sírni, a hárfa nem virágzik tavasszal, az ütőhangszeresek, pedig nagyon békés emberek! Ráadásul a sok „tudomány” mellé még ajándék is jut annak a gyereknek, aki ügyesen válaszol a kérdéseimre! Aki eljön a Bonbon Matinékra, sok szép élménnyel lesz gazdagabb!

2012.03.31. - 10.00, Sándor Ildikó és a Kőketánc Zenekar- Tavaszi népszokások
2012.04.14. - 10.00, Brassimum Fúvósegyüttes: Péter és a farkas- zenejáték Prokofjev muzsikája alapján, mesélő: Lukácsházi Győző
2012.05.26. - 10.00, BA-LU Eufórikusok: Kacor király és A három kismalac- mesés zenejátékok; vezényel Balogh Sándor; mesélő: Lukácsházi Győző