2014-12-08
Pótelőadás

A nagy érdeklődésre való tekintettel december 11-én, csütörtökön, este 20 órától ismét levetítjük A Zöld Herceg - A Hamasz fia c. filmet. Jegyek kaphatók a Puskin moziban és online!

A Zöld Herceg – A Hamasz fia

E valós tényeken alapuló thriller Moszab Hasszán Juszefről, a Hamasz egyik vezetőjének fiáról szól, aki az izraeli hírszerzést különösen fontos információkkal látta el. A „Zöld Herceg“ kódnevű férfit sikerült beszervezni és egy évtizeden át saját népe ellen kémkedett. A film bemutatja a tartótisztjéhez fűződő bonyolult kapcsolatát. Terror, árulás, pokolian nehéz döntések és egy politikai szembenálláson is átívelő barátság története ez a film.

Nadav Schirman filmje az elmúlt évek közel-keleti eseményein nyugvó lélektani thriller. Nézőit arra kényszeríti, hogy gondolják át nézeteiket, a térségben dúló konfliktusról. A film hősei maguk mondják el a történetet a saját szempontjukból. Drámai akciósorozatot látunk és először nyilvánosságra kerülő archív felvételeket. Erőteljes alkotás – kémthriller, amely végig izgalomban tartja a nézőt.

A rendező Schirman mellett a film készítői között ott van két neves producer: a kétszeres Oscar-díjas Simon Chinn (Ember a magasban és Rodriguez nyomában), valamint az Oscar-díjas John Battsek (Egy nap szeptemberben és Tillman története).