A diótörő (balett) - Royal Opera House
-

Megosztom

A diótörő (balett) - Royal Opera House

A DIÓTÖRŐ (balett)

2016. december 25. 14:00
2016. december 26. 14:00

Koreográfus: Peter Wright, Lev Ivanov nyomán
Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Karmester: Borisz Gruzin

Vetítési idő: 2 óra 30 perc (két felvonásban, egy szünettel)

A Royal Ballet Csajkovszkij klasszikusával ünnepli Peter Wright balettmester 90. születésnapját, akinek közkedvelt Diótörő produkciója már több mint 30 éve az ünnepi műsor elengedhetetlen része.

A Royal Ballet Diótörő produkciója, amelyet 1984-ben láthatott először Peter Wright klasszikus rendezésében a Covent Garden közönsége, minden idők egyik legnépszerűbb balettjének kimagaslóan látványos feldolgozása.

Az előadást 2016. december 8-án rögzítik a heyszínen, a Royal Opera House-ban. A Puskin mozi ezt a felvételt hozza el Önöknek.

Az E.T.A. Hoffmann művet szabadon felhasználó történet karácsony estéjén játszódik, amikor Drosselmayer bácsi a kis Clarát álmok és bűbáj segítségével a fantázia birodalmába röpíti, ahol az idő nem létezik, a családi nappali pedig a gonosz Egérkirály és az ólomkatonák csataterévé változik. A kalandokkal teli, varázslatos utazás a Hó Birodalmán át Cukorországig vezet.

Peter Wright pazar jelmezeket és díszleteket alkalmazó, lebilincselő rendezése Csajkovszkij zenéjének minden árnyalatát felhasználva, az eredeti, ivanovi koreográfia legszebb, máig meghaladhatatlan elemeit szőtte meséjébe − mint amilyen a Cukrozott Szilva Tündér és Lovagja gyönyörű pas de deux-je. Egy igazi klasszikus, kihagyhatatlan alapmű a karácsonyi időszakban a család apraja-nagyjának.

Szereposztás:
Cukrozott Szilva Tündér: Lauren Cuthbertson
A lovag: Federico Bonelli
Clara: Francesca Hayward
Hans-Peter/A Diótörő: Alexander Campbell
Drosselmeyer bácsi: Gary Avis

Közreműködik a Royal Opera House zenekara.

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.