Premier előtti Lengemesék-vetítés és közönségtalálkozó Berg Judittal!

Megosztom

Premier előtti Lengemesék-vetítés és közönségtalálkozó Berg Judittal!

Premier előtti Lengemesék-vetítés és közönségtalálkozó Berg Judittal!

Budapest, 2017. március 21. Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

A Lengemesék premier előtti vetítése április 15-én, szombaton 11.30 órai kezdettel a Puskin moziban lesz. A közönségtalálkozóval egybekötött előadást követően Berg Judit kedvenc diafilmjei is levetítésre kerülnek. Itt kerül sor továbbá a korábban meghirdetett „Lengemesék rajzpályázat” eredményhirdetése is.

A Berg Judit meséjéből a Cinemon Entertainment által készített animáció főhősei a lengék, a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

A Lengemesék április 27-től látható országszerte a hazai mozikban.


LENGESMESÉK RAJZPÁLYÁZAT

Figyelem! Meghosszabbítottuk a rajzpályázat leadásának határidejét!

Óvodásoknak és kisiskolásoknak


Rajzold le legkedvesebb Lengemesék karaktered vagy kalandod! Füttyös Vilkót szeretted meg a legjobban, esetleg a békaderbi izgalmai tetszettek? Mutasd meg nekünk, rajzold le!
Az első három helyezett ajándékcsomagot és páros belépőt nyer az április 15-én 11.30-kor a Puskinban tartott premier előtti vetítésre. Az ünnepélyes díjátadóra a vetítés után kerül majd sor, a legszebb rajzokból pedig kiállítást rendezünk a Puskin mozi galériáján.

Leadási határidő: április 5.
Eredményhirdetés: április 10.
Díjátadó:április 15.

Fontos, hogy a rajz hátoldalára írd rá a neved, az életkorod és a szüleid e-mail címét, a borítékra pedig azt, hogy„Lengemesék rajzpályázat”!
Az alkotásokat a következő címre várjuk:

Budapest Film Zrt. – Erdős Emese/Puskin Kuckó 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36.
A beküldött munkákat nem áll módunkban visszaküldeni!