8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - Fügefa
8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - Fügefa
Fig tree
dráma
(2018)
Rendező
Aalam-Warqe Davidian
Színészek
Rodas Gizaw, Mitiku Haylu, Betalehem Asmamawe

Megosztom

Bővebben a filmről

November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.​​

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál​
2019. november 27. - december 1.​
Puskin mozi, Művész mozi​
www.zsifi.org

A 16 éves Mina a polgárháború dúlta Etiópiában él bátyjával és nagyanyjával. Családjuk zsidó származású, és egy napon úgy döntenek, hogy elhagyják otthonukat és elutaznak a lány már Izraelben élő édesanyjához. Mina hatalmas dilemma előtt áll: otthagyja a szerelmét, Elit, vagy tartson a családjával? A terve, melyet Eli megmentésére kieszel, nem az elképzelése előtt alakul… A gyönyörűen fényképezett film több izraeli és nemzetközi fesztiválon söpört be elismeréseket.

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
Izrael, Franciaország, Etiópia
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek