Itt vagyunk. Egy évvel a népszavazás után

Megosztom

Bővebben a filmről

2021-ben elfogadtak egy törvényt Magyarországon, amely összemossa a szexuális és nemi kisebbségeket a pedofil bűnelkövetőkkel, és megtiltja, hogy fiatalok az iskolákban és a médiában a különböző szexuális irányultságokról és nemi identitásokról hallhassanak.

A törvény társadalmi támogatottságát a kormány 2022-ben egy négy félrevezető kérdésben tartott országos népszavazással akarta utólag igazolni, és putyini propagandakampányt indított a „gyermekek védelmében”.
Jogvédők és aktivisták egy csoportja az Amnesty Magyarország és a Háttér Társaság vezetésével szembeszállt a kormány homofób és transzfób népszavazásával, és egy kedvességre és nyitottságra építő országos kampánnyal elérték, hogy érvénytelen legyen a megbélyegző április 3-i referendum.

A népszavazás egy éves évfordulóján 2023. április 3-án felelevenítjük a rendhagyó kampányt az arról készült ‘Itt kell lenned, hogy elhidd’ című dokumentumfilm vetítésével, előtte és utána pedig szakértők és jogvédők beszélgetnek az LMBTQI emberek helyzetéről, a jövőbeni feladatokról és mi tette arról, mi tette kivételesen sikeressé a népszavazást megbuktató kampányt.

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálj most:
https://civicrm.amnesty.hu/civicrm/event/register?reset=1&id=688

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek