Izraeli Filmhét - Zaytoun
Izraeli Filmhét - Zaytoun

Megosztom

Bővebben a filmről

A tízéves Fahed szegénységben él apjával és nagyapjával a Satila palesztin menekülttáborban. Apja megszállottan ápolja díjnyertes, ám betegeskedő olajfáját, amely az 1948-ban elhagyott otthonuk emlékeként maradt neki. Nem hajlandó elültetni, amíg haza nem térnek szülőföldjükre.
Talpraesett, éles eszű fia, Fahed jártas az utcai élet trükkjeiben. Épp barátaival játszik, amikor feltűnik nekik egy izraeli vadászgép, amiről leválik valami. El is indulnak megkeresni, ami lehullot a repülőről, bármi is legyen az. Így találnak rá váratlanul Yonira, az Izraeli Légierő büszke, második generációs vadászpilótájára. Miután legutóbbi bevetésén katapultálni kényszerül, Yonit elfogják, és Fahed táborában tartják fogva.

A fiú így szemtől szembe találkozik az izraeli ellenséggel, és nem meglepő módon a pilótával kölcsönösen kitöltik egymáson dühüket. Ám miután Fahed ráeszmél, hogy az olajfa haldoklik, úgy dönt, hogy kiszabadítja a pilótát, és Yoni segítségével átjut a határon, hogy Palesztina földjén elültethesse apja fáját. Így kezdődik kettejük útja. Fahednek és Yoninak generációk óta felhalmozódott gyűlölettel, féktelen indulatokkal és intoleranciával kell megbirkózniuk, hogy túléljék a veszélyes utazást, miközben palesztin, szíriai és libanoni milicisták üldözik őket Libanon háború sújtotta vidékein. Ingatag barátság bontakozik ki közöttük, amelyet a mindkettejük által otthonnak tekintett vidék felé haladó úton leküzdött akadályok megerősítenek.

A Zaytoun a túlélés, megbékélés és barátság filmje. A pilóta és a fiú kivívják egymás tiszteletét és bizalmát, inspiráló és szívet melengető barátságuk pedig virágzásnak indul.

Vetítés időpontja:
2015. december 4. 18:30 - Metropolis terem
2015. december 9. 20:30 - Metropolis terem

Az Izraeli Filmhét teljes programja>>>

Színes
Felirat nyelvek